2011. augusztus 28., vasárnap

Masters, Edgar Lee: A Spoon River-i holtak - Jelenlegi ára: 2 435 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A Spoon River-i holtakA könyv listaára: 2900 Ft. Leírás:
Edgar Lee Masters viszonylag ismeretlen figura, amolyan írogató ügyvéd volt, amikor 1913-ban kezébe került egy ógörög epigrammákat tartalmazó gyűjtemény. Alig egy éven belül Masters elkészült a maga hamisítatlanul amerikai sírfelirat-antológiájával. Az óriási sikert kiváltó kötet, mely 1915-ben jelent meg, whitmani nyerseséggel, ám sokkal visszafogottabb hangon, ugyanakkor valami villoni erejű költőiséggel, finom iróniával jeleníti meg egy elképzelt közép-nyugati amerikai kisváros lakóit. A kompozíció elején a lecsúszott alakok, csalódott, titkos utakon járó szeretők, szoknyavadászok, csődbe ment bankelnök, az antialkoholista párt rettegett vezére, az éjjeli őr szigorának áldozatul esett iszákos vagy maga a gyilkos mesélik el dióhéjban életüket és halálukat, míg a kötet vége felé inkább a tisztább életek, egyenesebb lelkek patetikusabb hangja hallatszik. Az Illinois állambeli Petersburg és Lewistown városaiban gyermekfejjel megismert valós alakokról mintázta a költő a sírváros lakóit, maga a Spoon folyó is valóságos, ám a kötetcímben szereplő település, Spoon River, a költői fantázia szüleménye. Mégis, valóságosabb minden amerikai városnál, Amerikában fogalommá - a Közép-Nyugat jelképévé vált, hiszen e tartaroszi vallomások egész mikrokozmoszát kirajzolják e térségnek. Ki-ki a maga, olykor keresetlen vagy okoskodó, meghatóan érzelmes vagy szikár szavaival, mentegetőzve vagy másokat okolva írja le élete legfőbb történéseit, de erre gyakran a szomszédok feleselése vagy helyeslése a válasz. A kötet végére érve az amerikai kisváros életének minden rétege, felszín alatti drámája elénk tárul. Az először 1970-ben, Gergely Ágnes műfordítói szárnypróbálgatásaként született kötet ismét az olvasók elé kerül egy küllemében is szép, fordítói utószóval ellátott kiadvány formájában. Széles körben ajánlható. ISBN: 978-963-07-8905-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 435 Ft

Az aukció vége: 2011-08-29 15:25
. Masters, Edgar Lee: A Spoon River-i holtak - Jelenlegi ára: 2 435 Ft

Fontos